Projectenoverzicht – Natuurbeheer

MaasheggenMaasheggen © Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

Staatsbosbeheer (grootste terreineigenaar in het Maasheggengebied) gebruikt BOOMapp voor het reguliere beheer en onderhoud. In het verleden hebben wij meegewerkt aan het opstellen van het Herstelplan Maasheggen en momenteel ondersteunt Bureau Elfenboom hen bij de aansturing van het beheer. Alle landschapselementen zijn toen geïnventariseerd en deze vormen de basis van het huidige digitale beheerplan. In samenwerking met Staatsbosbeheer is de pilot gestart voor het werken met de digitale Checklist Bos – Natuurbeheer (gedragscode Flora en Fauna).

 

Landgoed BonenburgLandgoed Bonenburg Elfenboom

Sinds 2005 zijn wij betrokken bij het beheer van Landgoed Bonenburg te Heerde. Hier voeren wij het onderhoud aan de heggen uit, wat bestaat uit vlechten of knippen. Daarnaast geven wij het landgoed advies als het gaat om de aanleg van nieuwe landschapselementen als bomen, boomgaarden en heggen.

 

 

Groen en DoenGroen en Doen Elfenboom

Ook dit jaar biedt Stichting Heg&Landschap, in samenwerking met Bureau Elfenboom, diverse cursussen aan in het kader van Groen en Doen. Zo verzorgt Robert Ceelen, samen met verschillende gastdocenten, de cursus ‘Groen Erfgoed’ en is Peter Ceelen betrokken bij de cursus ‘Heggenvlechten’, welke in samenwerking met Bureau Heggen wordt verzorgd. Vanaf 1 oktober is het voor particulieren mogelijk om een gratis voucher aan te vragen en zich in te schrijven voor één van deze cursussen. Klik hier voor meer informatie.